با سپید سرور

com.png
720,000ت
net.png
830,000ت
ir
فروش 40,000ت
org.png
1,300,000ت
info
420,000ت

ثبت دامنه به عنوان اولین گام برای ایجاد وب‌سایت بسیار مهم است. انتخاب نام و ثبت دامنه مناسب می‌تواند تأثیر مثبتی بر برندینگ و رشد کسب‌وکار شما داشته باشد. دامنه‌ها به دو دسته ملی، که به عنوان دامنه ایران با پسوند ir شناخته می‌شوند و دامنه‌های بین‌المللی با پسوندهای مانند com، net، org و غیره، تقسیم می‌شوند. هزینه دامنه‌ها نیز بر اساس این تقسیم‌بندی متغیر است.

برخی از شرایط و ضوابط برای خرید دامنه شامل مواردی مانند موجود بودن دامنه، که از طریق بخش “جست‌وجو دامنه” در سپید سرور بررسی می‌شود، می‌باشد. همچنین، برای ثبت دامنه بین‌المللی، تایید ایمیل ارسال شده از سوی ثبت‌کننده ضروری است. در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر، تیم ما آماده پاسخگویی به سوالات شماست.

دامنه چیست؟

دامین یا دامنه، نامی است که برای شناسایی یک وب‌سایت در اینترنت به کار می‌رود. به بیانی دیگر، یک دامنه از دو بخش تشکیل شده است: نام دامنه و پسوند دامنه. نام دامنه شامل بخشی از آدرس وب‌سایت است که معمولاً با www شروع می‌شود و حاوی نام منحصر به فرد وب‌سایت می‌باشد. به عنوان مثال در www. sepidserver.com ، عبارت sepidserver نام دامنه است. پسوند دامنه، بخش دوم آدرس سایت است که معمولاً سه حرفی است و نشان‌دهنده نوع یا موقعیت جغرافیایی وب‌سایت می‌باشد.

هر هاست یا سرور در فضای اینترنت با یک آدرس شناخته می‌شود که به عنوان IP شناخته می‌شود. برای اتصال کاربران به این IP و مشاهده محتوای وب‌سایت، نیاز به یک آدرس دیگر داریم که دامین این کار را به‌صورت میانجی انجام می‌دهد. خرید دامنه از سپید سرور، علاوه بر ارائه تخفیفات ویژه بر روی قیمت دامنه‌ها، اطمینان حاصل می‌کند که دامین شما به وسیله‌ی شرکت‌های معتبر ثبت می‌شود.

کاربران و مشتریان با تایپ آدرس دامین در نوار آدرس مرورگر، به وب‌سایت مورد نظر دسترسی پیدا می‌کنند. با استفاده از پروتکل DNS، آدرس دامین به IP مربوط به وب‌سایت متصل می‌شود.

ثبت دامنه

آدرسی که با خرید دامنه به دست می‌آورید، مسئول برقراری ارتباط بین کاربران و هاست یا سرور وب‌سایت است. به عنوان مثال، دامنه Google.com کاربران را به IP عمومی این شرکت، یعنی آدرس 8.8.8.8، متصل می‌کند. این انتقال و راهنمایی باید در فضای اینترنت ثبت شده باشد تا هر دامنه به آدرس اختصاصی خود متصل شود. فرآیند ثبت دامنه به معنای ثبت یک دامنه به نام افراد یا شرکت‌های حقیقی است و این فرآیند در داخل ایران توسط وبسایت‌های ایرنیک و سپید سرور قابل انجام است. در ابعاد جهانی، مسئولیت ثبت دامنه‌ها بر عهده سازمان ICANN یا همانInternet Corporation for Assigned Names and Numbers است. شرکت‌های ثبت‌کننده دامنه با این سازمان همکاری دارند و آدرس شما را در فهرست‌های این سازمان ثبت می‌کنند. دامنه‌ها به طور پیش‌فرض دوره تمدید یک ساله دارند و پس از خرید دامنه، شما می‌توانید این دامنه را به افراد دیگر منتقل کنید.

خرید و ثبت انواع پسوندهای دامنه

پسوند دامنه به دو دسته‌ی دامنه ملی و دامنه بین‌المللی تقسیم می‌شود. دامنه ملی به پسوندی که به هر کشوری اختصاص دارد، نسبت دارد. به عنوان مثال، دامنه ملی کشور ایران با پسوند ir شناخته می‌شود. کسب‌وکارهای اینترنتی معمولاً یک آدرس با پسوند ملی ثبت می‌کنند و این پسوند بر اساس محل فعالیت اصلی کسب‌وکار انتخاب می‌شود. دامنه‌های بین‌المللی با پسوندهایی همچون com، net، org و … ثبت می‌شوند و کسب‌وکارهایی که با مشتریان بین‌المللی همکاری دارند، از این پسوندها استفاده می‌کنند. با این حال، به دلیل شهرت بیشتر پسوندهای بین‌المللی، حتی کسب‌وکارهای تنها در یک کشور فعالیت می‌کنند نیز به ثبت این پسوندها تمایل نشان می‌دهند. در سپید سرور، امکان خرید و ثبت دامنه با انواع پسوند وجود دارد.

خرید و ثبت دامنه بین‌المللی

فرآیند خرید و ثبت دامنه بین‌المللی توسط شرکت‌های جهانی با عنوان رجیسترار(Registrar) انجام می‌شود. پسوند‌های دامین بین‌المللی به دو دسته پسوند‌های عمومی و پسوند‌های اختصاصی تقسیم می‌شوند. پسوند‌های عمومی مانند com، net و org، دارای تعاریف خاصی هستند. به عنوان مثال، پسوند com که از قدیمی‌ترین پسوندهای بین‌المللی است، در ابتدا برای مقاصد تجارت الکترونیک ایجاد شد، اما امروزه برای انواع کسب‌وکارها و حتی افراد حقیقی نیز ثبت می‌شود. پسوند net که مخفف کلمه Network است، اغلب برای وب‌سایت‌های خدمات اینترنتی و اطلاعاتی یا سازمان‌های حوزه فناوری استفاده می‌شود. همچنین، پسوند org مخفف کلمه Organization است و عمدتاً برای سازمان‌های بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته، این تعاریف هیچ الزامی برای ثبت این دامنه‌های مشهور ندارد و می‌توان آن‌ها را بدون محدودیت خاصی و تنها با شرط در دسترس بودن، ثبت کرد. به عنوان مثال، حتی یک وب‌سایت شخصی نیز می‌تواند با پسوند net ثبت شود. ثبت دامین با پسوندهای اختصاصی نیاز به ارائه مجوزهای خاصی دارد و شرایط و محدودیت‌های بیشتری نسبت به پسوندهای عمومی دارد.

خرید دامنه ir

همانطور که ذکر کردیم، پسوند دامنه ملی هر کشور شامل بخشی از نام آن کشور می‌شود. برای کشور ایران نیز از پسوند ir استفاده می‌شود. پسوندهای ملی مختلفی در ایران وجود دارد که به عنوان دامنه ملی ایران(ccTLD) شناخته می‌شوند. برخی از این پسوندها عبارتند از: ir، co.ir، ac.ir، id.ir، org.ir، sch.ir، gov.ir وnet.ir.  به‌عنوان مثال، دامنه ir که معروف‌ترین نام دامنه ایرانی است، قابل خریداری برای همه افراد طبق قوانین ایرنیک است. پسوند co.ir نیز به‌عنوان مخفف کلمه company به کار می‌رود و معمولاً برای شرکت‌ها، برند‌ها و نمایندگی‌ها مناسب است. ثبت این نوع دامنه ملی برای شرکت‌ها، برندها و نمایندگی‌های مختلف کاربرد دارد. همچنین، نام دامنه‌هایی مانند ac.ir برای مؤسسات آموزش عالی، id.ir برای کسب و کارهای شخصی و org.ir برای مؤسسات غیرانتفاعی و انجمن‌های علمی استفاده می‌شوند. ثبت پسوند gov.ir نیز تنها برای سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی ممکن است.

قوانین ثبت و خرید دامنه

تمامی اطلاعات مربوط به ثبت دامنه‌ها در سازمان ICANN نگهداری می‌شوند. ICANN شرکت‌های معتبری را به عنوان رجیسترار(Registrar) در سراسر جهان معرفی می‌کند که این شرکت‌ها مسئولیت ثبت دامین را بر عهده دارند. برخی از مهم‌ترین قوانین مرتبط با ثبت دامنهccTLD  دامنه ملی وgTLD  دامنه بین‌المللی شامل موارد زیر می‌شوند:

  1. دوره‌ی ثبت و خرید دامین: دوره ثبت و خرید دامنه حداقل 1 سال و حداکثر 10 سال است. می‌توانید دامنه خود را برای دوره‌های مختلف ثبت کنید و قبل از انقضاء دوره، آن را تمدید کنید.
  2. طول نام دامنه: نام دامنه باید حداقل 3 و حداکثر 63 کاراکتر داشته باشد و تنها می‌تواند شامل حروف، اعداد و خط تیره (-) باشد.
  3. بررسی آزاد بودن دامنه: پس از انتخاب نام دامنه، ابتدا باید بررسی کنید که دامنه موردنظر توسط فرد دیگری ثبت نشده باشد(Available)، سپس می‌توانید آن را ثبت کنید.
  4. ثبت دامنه ملی(ccTLD): برای ثبت دامنه آی آر، می‌بایست ابتدا در سایت nic.ir مرکز ثبت دامنه‌های ملی آی آر ثبت نام کنید و سپس از طریق همین سامانه یا نمایندگان معتبر مانند سپید سرور، دامنه موردنظر خود را خریداری نمایید.
  5. محدودیت‌ها برای ثبت دامنه‌های خاص: ثبت دامنه‌های با مفاهیم مذهبی خاص، نام مشاهیر، اماکن عمومی و وقایع ملّی تنها با مجوز کتبی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجاز است.
  6. ثبت دامنه بین‌المللی(gTLD): دامنه‌های بین‌المللی امکان ثبت در لحظه را دارند و تنها محدودیت آن‌ها در پسوندهای اختصاصی است که در برخی موارد نیاز به مجوزهای خاص دارند.

سوالات متداول شما

اگر پاسخ سوال خودتون را پیدا نکردید نگران نباشید. میتونید با ما تماس بگیرید و سوالات خودتون را با ما در ارتباط بگذارید.

بله! شما می‌توانید در پنل کاربری سپید سرور، تعداد دلخواهی دامنه آزاد را ثبت کرده و حضور دیجیتال خود را گسترش دهید. در سپید سرور، امکان ثبت تمام پسوندهای آزاد برای دامنه مورد نظرتان فراهم شده است!
برای اطمینان از آزاد بودن دامنه، کافی است به بخش جستجوی دامنه بروید و نام دامنه و پسوند مورد نظر خود را وارد کنید. در صورتی که نتیجه جستجو نشان دهد که دامنه در دسترس است، این به معنای این است که می‌توانید آن را ثبت کنید.
برای نمایش سایت و بهره‌مندی از امکانات میزبانی تحت یک دامنه خاص، شما باید Name Server (NS) سرویس میزبان مورد نظر خود را بر روی دامنه تنظیم کنید. اعمال این تنظیمات بسیار ضروری است تا آدرس صحیح به سرور میزبان ارائه شود. در سپید سرور، این تغییرات به راحتی و از طریق کنترل‌پنل برای کاربران قابل دسترسی است.
دامنه ac.ir یکی از زیرمجموعه‌های پسوند ir است و تنها توسط سازمان‌ها، دانشگاه‌ها، و مؤسسات آموزش عالی با مجوز رسمی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پسوند ac مخفف Academic و ir مخفف Iran است. برای ثبت دامنه ac.ir، ابتدا به وب‌سایت nic.ir مراجعه کرده و با انتخاب گزینه "ساختن شناسه کاربری"، یک شناسه حقوقی ایجاد کنید. حین تکمیل فرم عضویت در ایرنیک، لطفاً رابط‌های مجاز را در انتهای فرم بر روی گزینه "آزاد برای نمایندگان فروش" تنظیم کنید. پس از ثبت شناسه حقوقی، به وب‌سایت سپید سرور بازگشته و سفارش ثبت دامنه ac.ir خود را انجام دهید. سپس، ایمیل درخواست مدارک از سوی ایرنیک به شما ارسال خواهد شد.
TLD به معنای Top Level Domain است و به عنوان آخرین بخش قابل مشاهده در یک نام دامنه تعریف می‌شود. به عنوان مثال، در دامنه example.com، بخش com به عنوان TLD دامنه شناخته می‌شود. gTLD مخفف Generic Top Level Domain است و پسوندهای عمومی مانند com، net و org را شامل می‌شود که به صورت جهانی عرضه می‌شوند و به هیچ کشور خاصی وابسته نیستند. ccTLD مخفف Country Code Top Level Domains است و پسوندهای دامنه مربوط به کشورها را شامل می‌شود؛ به عنوان مثال، پسوند دامنه ir برای ccTLD مربوط به ایران است. IDN مخفف International Domain Name است و این روال امکان ثبت دامنه به زبان رایج یک کشور را فراهم می‌کند. به عنوان مثال، رادکام.com یک نمونه از دامنه IDN است که به زبان فارسی برای .com ایجاد شده است.